L E P   E N
Б и л н а   к о з м е т и к а
Информации на тел.
075/ 248 045
Секој ден од 09:00 ч - 22:30 ч
----КОНЦЕНТРИРАНАТА природна формула на "LEPTEN" делува веднаш и започнува борба против кожните проблеми, отстранувајќи ги причините за појавување.Основната карактеристика на "LEPTEN" производите се БРЗИНАТА И УСПЕШНИТЕ РЕЗУЛТАТИ.
----"LEPTEN" LF женската козметика е изработена на БИЛНА ОСНОВА. Со својата избалансирана ПРИРОДНА ФОРМУЛА користејќи ја моќта на природата, ја прави Вашата кожа ОТПОРНА, ЧИСТА И ЗДРАВА. Ви ја враќа САМОДОВЕРБАТА 
РЕЗУЛТАТИ: БРЗО и беспрекорно отстранување на проблемите и нормализирање на кожата.
-----СЕРТИФИКАТИ  СОСТАВ И
           АКТИВНИ СОСТОЈКИ
За постигнување на МАКСИМАЛНИ И УСПЕШНИ резултати "LEPTEN" LF женската козметика се употребува како колекција во комплет со два производи:

"LEPTEN" лосион +  "LEPTEN" крема


ЦЕНАТА НА КОЛЕКЦИЈАТА Е ОБЈАВЕНА НА СТРАНИЦАТА  " НАРАЧАЈ "
---„LEPTEN“ LF козметиката делува на клеточниот метаболизам, у`ествува во градбата на клетките и ја регулира правилната размена на материи.

РЕЗУЛТАТОТ од тоа е правилното обавување на физиолошките процеси на кожата. Се контролира работата на станиците и кожните клетки.На тој начин Вие добивате ЧИСТА И ЗДРАВА кожа со беспрекорен изглед.

Austrijski_PATENT
АВСТРИСКА ПАТЕНТИРАНА ФОРМУЛА

ГАРАНТИРАНИ РЕЗУЛТАТИ !
за Проблематична кожа
----Ако имате ПРОБЛЕМАТИЧНА И ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА подложна на АКНИ И МОЗОЛКИ , како последица на нивното постоење, ОСТАНУВААТ  ТРАЈНИ БЕЛЕЗИ , кои што го нарушуваат изгледот и убавината.

----Проблемите НЕ МОЖАТ ДА СЕ СОКРИЈАТ, тие треба да се решат. ШТО ПОСКОРО ТОА ПОДОБРО!    "LEPTEN" за 10-тина дена сигурно отстранува акни и мозолки. РЕЗУЛТАТИТЕ СЕ ВИДЛИВИ И НЕСПОРНИ.
"LEPTEN" LF - Женската колекција се состои од два производа: Био-лосион и Био- крема
" LEPTEN " БИО - лосион  / за чистење /  пакување 150 ml.
ДЕЈСТВО:

Ги отвара затнатите пори и спречува создавање на нечистотија
Темелно ја отстранува шминката и ја тонизира кожата
На кожата и дава свеж и одморен изглед.
Освежува, омекнува и ја смирува кожата.

ПОСЕБНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

Има антибактериско и антигабично дејство.
Ја спречува нечистотијата.
Не содржи сапун.
Го отстранува вишокот на маснотии.
Делува на фоликулот и отстранува мртви ќелии.
Тестирано е на чувствителните области околу очите.
Врвната подносливост и делотворност на кожата, докажани се на ПРОБЛЕМАТИЧНАТА КОЖА и на кожа наклонета кон создавање на акни и мозолки.
" LEPTEN " BIO - krema  / Активно дејство /  пакување 60 ml.
    "LEPTEN" LF БИО- АКТИВНАТА КРЕМА - за женска ПРОБЛЕМАТИЧНА КОЖА. Со своите делотворни и активни состојки е прилагодена ЕФИКАСНО И БРЗО  ОТСТРАНУВАЊЕ НА АКНИ, МОЗОЛКИТЕ и кожните проблеми, прилагоден кон  потребите на современата ЖЕНА за  беспрекорен надворешен изглед. Претставува идеална основа на make-up. (шминка)
- Сертификат за квалитет  № XIV-10-08/94-1

-  Сертификат за безопасност   №  06-09-2

Lepten лосион содржи специален балансиран и одбран комплекс на Био-активни состојки,кои се комбинирани со витамини, Leptenin-патентираната природна формула, билни екстракти надополнети плус со :

АКТИВНИ СОСТОЈКИ  / INC /
Lanette О, cetraryl alcohol,   1-hexadecanol, Geraniol,   Polyquaternium-10, Calendula Extract,  Linalol, Tocopheryl Acetat, Riboflavin, Panthenol.
- Сертификат за квалитет    № XIV-10-08/93-1

- Сертификат за безопасност  №  06-09-1

Lepten крем  содржи Липозомски дел комбиниран со патентираната формула Leptenin - комлекс на Био-активни состојки за БРЗО И СИГУРНО ОТСТРАНУВАЊЕ на кожните проблеми (АКНИ, МОЗОЛКИ, МИТЕСЕРИ), во кобинација со одбрани билни екстракти. Оваа БЛАГОТВОРНА крема содржи фосфолипиди и витамини, кои се одбрани за потребите и заштитата на проблематичната женска кожа.
Сто ова е надополнето со:

АКТИВНИ СОСТОЈКИ / INCI  /
Sweet Almond oil, Gliceryl Stearate, Linalol, Geranium oil, Calendula extract, Hypericum Perforatum extract, Nutrilan E20, Camomile oil, Controx KS, Ascorbic acid, Tocopherol, Pantenol.
----СЕРТИФИКАТИ  СОСТАВ И
           АКТИВНИ СОСТОЈКИ
---"LEPTEN" LF природна жеска козметика. НЕМА НЕСАКАНИ дејства и возрастни граници
----Подеднакво се користи и кај лица под 12 години.  Нема штетни состојки.
Lepten Macedonia,  член на групацијата  ASP Holding Group International Ltd , Copyright  ©   2014.   All right reserved
lf_losion
lf_krema
Професионална женска козметика за проблематична кожа.
----"LEPTEN" LF Лосионот е НЕЖНА билна емулзија, која што ја чисти женската проблематична кожа од сите нечистотии, штитејќи ја од појава на акни и мозолки.Создава идеална подлога за нанесување на "LEPTEN" Био-активната крема.На тој начин им овозможува на делотворните состојки на кремата да ја развијат својата активност и да навлезат длабоко во кожата. Прилагоден е на потребите на модерните девојки и жени.
ДЕЈСТВО:

За 10 тина дена сигурно ги отстранува акните и мозолките од лицето и телото.
Ја нормализира работата на масните жлезди, со што го намалува секретот на себумот.
Ја омекнува и смирува кожата, правејќи ја мека и еластична.
Проблематичната и осетлива кожа ја прави нормална и отпорна.

ПОСЕБНИ КАРАКТЕРИСТИКИ:

Брзо смирува воспаленија.
Нежно ја ексфолира кожата и ги транспортира делотворните Био-состојки.
Ги нормализира биолошките функции на кожата со што се елиминираат условите за постоење на акни и проблематична кожа како целина.
Делува на клетките и на клеточните мембрани. Длабинско дејство.
Го регулира осмотскиот меѓуклеточен притисок, помага во правилната размена на хранливите материи и нивен транспорт до кожните станици.
Регенеративно дејство. Ја потикнува кожата на самообновување.
И помага на женската кожа во изградбата на природна заштитна бариера.
Има нежно и прецизно антибактериско и антисептичко дејство.
Оптимална Хидратација, дури и во подлабоките слоеви на епидермисот.
Активно делува на подигнување и изградба на заштитен самоодбрамбен механизам за потребите на женската кожа.
Докажано е со истражувања дека ги отстранува сите услови за создавање на акни и мозолки кај проблематичната  и чувствителна кожа.
Кожата станува и останува потполно чиста и здрава.
ЦЕНА НА ПРОИЗВОДИТЕ
ЦЕНА НА ПРОИЗВОДИТЕ